PMB nu are competențe legale să închidă activitatea depozitului ecologic Iridex de la Chiajna

Iridex, Ceartă pe gunoi groapa de gunoi Iridex

Primăria Capitalei a anunțat că nu are competențe legale să închidă sau să suspende activitatea depozitului ecologic Iridex, deoarece legislația prevede că decizii privind funcționarea sau închiderea acestuia pot fi luate numai de Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului.

„Funcționarea acestui depozit este stabilită de Autorizația Integrată de Mediu nr. 11.077/ 10.06.2013, eliberată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, și are valabilitate până în data de 30 octombrie 2017. În autorizație se specifică faptul că ‘nerespectarea prevederilor din prezenta autorizație conduce la suspendarea activității după o notificare prealabilă. Suspendarea se menține până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de șase luni. Pe perioada suspendării, desfășurarea activității este interzisă. În cazul în care nu s-au îndeplinit condițiile stabilite prin actul de suspendare, APM București dispune, după expirarea termenului de suspendare, anularea Autorizației Integrate de Mediu. Verificarea conformării prevederilor prezentului act se face de către Garda Națională de Mediu — Comisariatul Municipiului București și Agenția pentru Protecția Mediului București“, potrivit unui comunicat al PMB, citat de Agerpres.

Pe 19 septembrie, primarul general Gabriela Firea a declarat, în cadrul Comandamentului pentru analizarea problemelor de mediu ale Capitalei, că în ceea ce privește groapa de gunoi Iridex, care trebuie să remedieze până pe 10 octombrie o serie de deficiențe, fenomenul de poluare persistă, existând riscul să se constate neîndeplinirea măsurilor stabilite.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.