PMB: Dosarul de candidatură pentru Agenția Europeană a Medicamentului a fost făcut de Guvern

Agenţia Europeană a Medicamentului

Dosarul de candidatură pentru Agenţia Europeană a Medicamentului a fost realizat de instituţiile centrale ale statului, nu de municipalitate, transmite Primăria Capitalei.

Municipalitatea răspunde, astfel, criticilor aduse de consilierul general PNL Ciprian Ciucu, care a acuzat că administraţia condusă de Gabriela Firea a tratat în mod superficial competiţia pentru relocarea EMA.

„Dosarul de candidatură pentru relocarea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului a fost realizat de instituţiile centrale ale statului, prin ministerele de resort, Primăria Municipiului Bucureşti nefăcând altceva decât să pună la dispoziţie informaţiile şi datele care i-au fost solicitate. De asemenea, PMB nu a avut nicio legatură cu alegerea clădirii propuse de România pentru găzduirea EMA”, transmite municipalitea.

Reprezentanţii primăriei spun că Bucureştiul, deşi nu a fost oraş finalist, a avut un număr egal de puncte cu Varşovia (şapte) şi mai multe decât Bruxelles şi Helsinki (cinci), Viena (patru) sau Bonn, Lille şi Sofia (trei), aşa cum arată site-ul EUObserver.com. „Astfel, afirmaţiile denigratoare ale celor care încearcă cu orice preţ să asocieze instituţia Primăriei Capitalei şi Primarul General de acest subiect, nu reprezintă altceva decât simple manevre politicianiste, calomnioase şi lipsite de orice fundament real”, subliniază reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a criticat, luni, înfrângerea României în cursa pentru Agenţia Europeană a Medicamentului şi a spus că administraţia condusă de Gabriela Firea a tratat în mod superficial această competiţie. Ciucu a spus că, în loc să lucreze cu experţi şi români aflaţi în funcţii importante în Europa, PSD a păstrat totul în „tonul propagandei ieftine de partid”.

Oraşul Amsterdam a obţinut luni victoria în competiţia pentru Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care urmează să părăsească Londra din cauza Brexitului, în urma unui vot organizat la Bruxelles. Bucureştiul s-a aflat şi el printre cele 19 oraşe care au candidat pentru a găzdui sediul acestei agenţii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here