Plata călătoriei la metrou prin SMS nu mai este posibilă din 15 august

metrou
Plata călătoriei la metrou prin SMS nu mai este posibilă

Plata călătoriei la metrou prin SMS nu mai este posibilă din 15 august. Valoarea călătoriilor neutilizate până la această dată va fi restituită la următoarea factură emisă de operatorul de telefonie mobilă.

„Având în vedere anunţurile anterioare privind suspendarea acestui serviciu, facem cunoscut faptul că valoarea călătoriilor neutilizate până la această dată va fi restituită şi evidenţiată pe următoarea factură emisă de operatorul de telefonie mobilă, iar pentru utilizatorii pre-pay aceasta sumă va fi creditată în contul cartelei pre-pay deţinută”, arată Metrorex.

Metrorex şi Telcor au avut o convenţie de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul în metrou, utilizand tehnologia data over voice. Convenţia a expirat la 30 iunie 2014.

În 2 iulie, Metrorex a sistat plata biletelor prin SMS, dar a anunţat că persoanele care au achiziţionat SMS-uri pentru accesul în metrou pot să le folosească până la jumătatea lunii august.

Călătoria cu metroul putea fi plătită, din aprilie 2013, şi prin transmiterea unui SMS la numărul 1700, din reţelele Orange şi Vodafone, putând fi achitate astfel una, două sau zece călătorii la preţul de 0,50 de euro, 0,90 de euro şi, respectiv, 3,25 euro.

Accesul în staţie se făcea prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în staţiile de metrou. Telefonul emitea un semnal sonor care este interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permitea accesul către peron.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here