Plagiatorii se apără între ei: Ciucă îl ţine în braţe pe Bode!

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Lucian Bode că există justiţie în România, de la acuzare la verdict final este timp şi că vor lăsa să se deruleze procesul în instanţă şi, când vom avea o decizie finală, se vor pronunţa.

CITEŞTE ŞI: Ciucă, despre rotativă: Ce planuri au liberalii! Nimeni nu vrea să cedeze

„În acest moment, au existat discuţii prin care s-au explicat foarte clar în faţa liderilor de filială care este poziţia noastră, există justiţie în România, de la acuzare la verdict final este timp, motiv pentru care lăsăm să se deruleze procesul în instanţă şi, când vom avea o decizie finală, ne vom pronunţa”, a spus preşedintele PNL. Despre afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis din 2021, că orice persoană publică asupra căreia planează această suspiciune de plagiat ar trebui să facă un pas în spate, Ciucă a precizat: „Este o declaraţie a preşedintelui ţării, care conteaxză pentru fiecare dintre noi, doar că încă o dată, este vorba despre un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie finală a instanţei”.

Ciucă şi-a rezolvat problema

Ministerul Educației a pierdut definitiv procesul în care premierul Ciucă obținuse suspendarea analizei tezei sale de doctorat, suspectă de plagiat, relatează G4 Media. Pe data de 19 ianuarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins un recurs al Ministerului într-un dosar intentat anul trecut privind teza lui Nicolae Ciucă.

Motivul: contestația fusese depusă în afara termenului legal! Prin urmare, judecătorii nu au mai analizat motivele recursului, „pe fond”, acțiunea fiind respinsă „pe excepție”.

În acest dosar, Ciucă obținuse, în martie 2022, printr-o decizie extrem de controversată, continuă G4 Media, suspendarea analizei tezei sale de doctorat pentru care, anterior, jurnalista Emilia Șercan prezentase dovezi conform cărora era plagiată masiv.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here