Piedone a rezolvat problema salubrizării în Sectorul 5 în timp recorord

Piedone

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a avut nevoie de doar 24 de ore pentru a rezolva proproblema salubrizării în sectorul pe care îl administrează.

Din cauza managementului defectuos de la Salubrizare Fapte 5 S.A., dar și a lipsei comunicării cu Consiliul Local și Primăria Sectorului 5, s-a ajuns la situația în care Agenția Națională pentru Protecția Mediului să suspende autorizația de mediu pentru societatea de salubrizare.

Compania controlată de Consiliul Local al Sectorului 5 nu a luat măsurile impuse încă din iulie 2020 de Garda Națională de Mediu.

Nici Consiliul Local Sector 5, nici Primăria Sectorului 5 au primit informări despre problemele salubrizării decât după ce activitatea societății a fost suspendată.

CITEȘTE ȘI Primarul Piedone : Putem fi prima primărie dintr-o capitală europeană care intră în insolvență!

A intervenit Piedone

Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a intervenit, iar măsurile ce trebuiau respectate încă din vara anului trecut au fost implementate în doar 24 de ore.

Concret, Piedone i-a asigurat pe comisarii Gărzii Naționale de Mediu că toate neregulile consemnate la suspendarea autorizației de mediu au fost remediate.

Piedone

„Vă asigur că aici, pe acest teren, nu se va mai arunca niciun capac de bere, niciun chiștoc de țigară. Tot gunoiul menajer și deșeurile rezultate din construcții vor fi transportate la gropi autorizate. Dacă eu, ca primar, am putut să rezolv în 24 de ore ce nu au reușit alții în 7 luni, înseamnă că vorbim de rea intenție. Nu mai vorbesc de faptul că societatea Salubrizare se află sub patronajul Consiliului Local Sector 5. Chiar dacă momentan problema s-a rezolvat, aceasta rămâne deschisă. Greaua moștenire persistă. Trebuie să fim pregătiți și precauți pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. Dacă va fi nevoie, pentru ca atât societatea Salubrizare Fapte 5 S.A., dar și Consiliul Local să conștientizeze gravitatea situației, vom externaliza serviciile de salubrizare”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Edilul a dispus o anchetă internă și va solicita Consiliului Local Sector 5 ca factorii responsabili pentru managementul defectuos de la societatea Salubrizare Fapte 5 S.A. să răspundă pentru probleme create, care puteau duce la o situație dezastruoasă privind sănătatea publică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here