Pictorul Murivale, amendat de Primăria Sectorului 3, pentru înfrumuseţarea unei zone insalubre

Primăria Sectorului 3 l-a amendat miercuri pe Vasile Mureşan (Murivale), care a pictat 11 tablouri în Piaţa Decebal, într-o zonă insalubră, bântuită de şobolani şi oameni ai străzii, informează Mediafax.

Artistul Murivale, pe numele său Vasile Mureşan, desenează de o săptămână pereţii unui teren viran, în Sectorul 3, în Piaţa Decebal. Primăria Sectorului 3 i-a administrat o amendă pentru degradarea spaţiului public.

Arta lui Murivale este legată de stradă, de performance. Umblă şi desenează. Inspiraţia, viaţa şi talentul se desfăşoară urban. Este artistul globetrotter. Este el însuşi o nouă formulă de artă. Associated Press, Huffington Post i-au apreciat valoarea, descoperindu-l pe străzile Principatului Monaco, pe străzile Parisului şi Bucurestiului, cu tot cu pânzele lui uriaşe, colorate şi abstracte.

„Aici nu mai e vorba de o mânjitură. E arta environmentală. Am integrat mediul în lucrare. Lumina întregeşte spectacolul vizual (…) Nu am pictat că nu am ce face. Aici e focar de Holeră şi Ciumă. E ceva grav, grav de tot. Au murit trei oameni fără adăpost. Asta nu vedeţi în ignoranţa voastră de lux”, este postarea indignată a artistului pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here