Piața de Gros Antrefrig riscă să fie închisă. Inspectorii sanitar-veterinari au găsit nereguli cu ghiotura

Activitatea întregului complex de depozite de la Piața de Gros Antrefrig din Sectorul 2 al Capitalei ar putea fi suspendată din cauza neregulilor constatate la controalele făcute joi, a declarat pentru Agerpres Adrian Vasile, director executiv adjunct la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

“La inițiativa Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București în parteneriat cu Poliția Română (IGPR) am realizat un control de fond de verificare a respectării condițiilor de depozitare și de manipulare a produselor agro-alimentare în complexul en-gros de pe strada Fântânica 36 la Piața de Gros Antrefrig din Sectorul 2. Am identificat mai multe neconformități și încălcări ale legii. Am dispus amenzi, confiscări și analizăm, inclusiv, posibilitatea de a suspenda activitatea întregului complex, întrucât trebuie să fie remediate foarte multe aspecte. Este nevoie ca aceia care își desfășoară activitatea aici să aplice reguli conforme cu normele de desfășurare a activității”, a spus Adrian Vasile.

Conform oficialului ANSVSA, în acest complex de depozite au fost găsite la comercializare produse expirate și depozitate impropriu normelor de siguranță a alimentelor. “Aveam suspiciuni legate de acest complex de depozite. Am demarat aceste controale pornind de la trasabilitatea alimentară. Am început cu depozitele pentru că știm cu toții că de aici se aprovizionează mare parte a restaurantelor. Cam tot ce înseamnă agenți de alimentație publică în Municipiul București își fac aprovizionarea cu materie primă din astfel de depozite. Am găsit produse expirate, situații de depozitare neconformă a produselor prin nerespectarea condițiilor termice”, a mai precizat Adrian Vasile.

Conform acestuia, controlul la Piața de Gros Antrefrig a fost dispus prin autosesizare. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat și o cantitate importantă de băuturi – sucuri, apă minerală, bere, marfă ținută în soare și la care riscul de alterare este mare.

LĂSAȚI UN MESAJ