Peste un kilogram de droguri găsite pe plajă în Constanţa

Polițiștii din Constanța au intrat în alertă, după ce au fost sesizați de prezența, pe o plajă din municipiu, a unui pachet suspect.

CITEŞTE ŞI: Conducerea Academiei de Poliţie, reclamată la DIICOT: Au transformat instituţia într-o puşcărie!

Pachetul a fost găsit de un localnic, care a anunțat ulterior autoritățile.

„Polițiștii din Constanța au fost anunțați că pe o plajă din municipiu se află un pachet cu o substanță albă, susceptibilă să provoace efecte psihoactive.

Conținutul era ambalat într-o folie de plastic transparentă. Pachetul a fost ridicat de oamenii legii pentru continuarea cercetărilor.

Ei încearcă să determine natura şi proveniența substanței albe şi, mai ales, destinatarul sau destinatarii acesteia”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Alexandra Gheța.

Potrivit unor surse apropiate investigației, pachetul are un kilogram și 28 de grame și a fost găsit în zona „pesc?rie”.
Obiectul este similar pachetelor găsite în 2019, când a fost depistat un transport de 1.700 kg de cocaină.

Atunci, stupefiantele au căzut în mare din ambarcațiunea care le transferase de pe o navă din larg, în timpul unei furtuni.

Ce spune Poliţia

„La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o plajă din municipiul Constanța, a fost găsit un pachet cu o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, sigilat într-o folie de plastic transparentă.

Pachetul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor, fiind preluat DIICOT și de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

În acest caz, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea naturii și provenienței substanței respective, precum și pentru dispunerea măsurilor legale”, se spune în informarea autorităților.
Aproape 200 de kilograme de droguri aduse prin portul Constanța, cu destinația Ucraina

Luna trecută, procurorii DIICOT au efectuat percheziții ample la persoane suspectate că duceau din România în Ucraina droguri de mare risc, aduse prin portul Constanța.

Cu această ocazie, au fost găsite 186 de kilograme de heroină.

„La data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate, formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran, operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în țara noastră.

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români care au preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și ulterior arestați preventiv”, precizau autoritățile, la începutul lunii trecute.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.