Peste 6.000 de cetățeni au aplicat pentru locuri de muncă la târgul de joburi organizat de Municipalitate

târg de joburi

Peste 6.000 de oameni au aplicat pentru 2.000 de locuri de muncă oferite de cele 22 de companii municipale, în prima zi a târgului de joburi, anunţă Primăria Capitalei.

„Înfiinţarea Holdingului Municipal reprezintă viziunea mea despre administraţie. Este, dacă vreţi, un pariu pe care l-am făcut cu Consiliul General, cu bucureştenii, dar şi cu mine însămi. Cred cu tărie că aceasta e soluţia pentru a putea fi şi eficienţi şi riguroşi în acelaşi timp. Dincolo de criticile venite din partea adversarilor noştri, total lipsite de substanţă, oamenii văd în aceste societăţi atât soluţia pentru a beneficia de servicii publice sau comunitare de calitate mai bună şi la costuri mai mici, cât şi oportunităţi pentru carierele proprii. Numărul mare de CV-uri pe care le-am primit în prima zi ne arată cât se poate de clar că suntem pe drumul cel bun”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, salariile pornesc de la 2.000 de lei net şi pot ajunge şi la 8.000 de lei, în cazul funcţiilor de conducere. „Totul se întâmplă gradual, în funcţie de rezultatele pe care compania le atrage. Dacă vorbim de companii municipale nu înseamnă că vorbim de acele posturi călduţe din primărie, unde fiecare plimbă o hârtie de la stânga la dreapta şi ia un salariu de funcţionar public. Nu că aş avea ceva cu dumnealor. Aici vorbim de oameni aplicaţi, care vor avea alte îndeletniciri şi vor vrea să îşi aducă aportul la ceea ce fac în primărie. (…) Pragul maxim este acela al viceprimarului. Ca în orice entitate, nu poate să depăşească salariul viceprimarului. Eu în acest moment am 8.000 de lei pe lună. Până acum vreo două luni am avut 4.500. Eu cred că 8.000 de lei este un salariu care să mulţumească”, a explicat Bădulescu.

Târgul de joburi are loc în Spaţiul Expoziţional al Institutului Naţional de Statistică şi sâmbătă, între orele 10,00 şi 18,00, pentru angajarea a peste 2.000 de persoane în cele 22 de societăţi nou înfiinţate de către municipalitate. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că este în căutarea unor „oameni competenţi” – atât cu studii superioare, cât şi cu studii medii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.