Peste 5.000 de persoane sunt aşteptate la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa, la Cluj-Napoca

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din EuropaPeste 5.000 de tineri din România şi din străinătate sunt aşteptaţi, în perioada 4-7 septembrie, la Cluj-Napoca, la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa.

Manifestarea face parte din proiectul Capitală Europeană a Tineretului 2015, iar Patriarhul Daniel va oficia Liturghia solemnă.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a confirmat marţi pentru Mediafax că PF Daniel va participa, la începutul lunii septembrie, la Cluj-Napoca, la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa.

Astfel, PF Daniel va participa, pe 4 septembrie, la ceremonia de deschidere a evenimentului, pe 5 septembrie – la conferinţa „Relaţiile interpersonale în lumina relaţiei noastre cu Dumnezeu”, susţinută de un preot din Marea Britanie, iar pe 6 septembrie va oficia Liturghia solemnă la Catedrala Mitropolitană, a spus Ivanov.

Potrivit acestuia, la Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa sunt aşteptaţi peste 5.000 de tineri din România şi din ţări precum Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Grecia, Bulgaria, Iordania, Siria, Turcia, Palestina, Polonia, Serbia, Macedonia. „Pe lângă înalte feţe bisericeşti din ţară, la întâlnire vor fi prezenţi şi mai mulţi arhepiscopi şi episcopi ortodocşi din străinătate, cum sunt arhiepiscopul Iustinian de Elista, din Rusia, episcopul Iona de Obukhovo, din Ucraina, sau episcopul Qais de Erzurum, din Iordania”, a adăugat Bogdan Ivanov.

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa mai cuprinde un tur al oraşului medieval, vizitarea bisericilor istorice, activităţi ecologice, ateliere, o paradă a costumelor populare, dar şi concerte susţinute de Holograf, Ducu Bertzi şi Magda Puşcaş şi o dezbatere despre tineri şi familie. Evenimentul este organizat de Mitropolia Clujului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here