Personalul Poliţiei de Frontieră, suplimentat în perioada sărbătorilor

Poliția de Frontieră

Poliţia de Frontieră suplimentează personalul în punctele de trecere a frontierei. Cele mai tranzitate puncte de frontieră vor fi cele cu Ungaria şi Bulgaria, în decembrie anul trecut graniţa româno-ungară fiind trecută de peste 1,6 milioane de persoane.

Poliţia de Frontieră se aşteaptă la o creştere a traficului prin punctele de trecere a frontierei în perioada următoare, ca în fiecare an în apropierea Sărbătorilor de Iarnă, când mulţi dintre românii aflaţi în străinătate se întorc pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia, în timp ce străinii vin în vacanţă în România.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Zilnic, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, în funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

Totodată, au fost contactate autorităţile statelor vecine şi, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite masuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

Conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, astfel că se recomandă tranzitarea tuturor punctelor existente la graniţă, pentru a se preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie online prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.