61 de persoane au murit de gripă în România

Gripa a ucis 127 de persoane Numărul victimelor gripei Numărul victimelor care au murit de gripă 61 de persoane au murit de gripă 34 de persoane au murit din cauza gripei 28 de persoane au murit de gripă au murit din cauza gripei Șapte persoane au decedat din cauza gripei

61 de persoane au murit de gripă în România, după ce ultimele trei victime au fost anunțate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele trei decese s-au înregistrat în Iaşi, Vrancea şi Hunedoara. În Iaşi, un bărbat în vârstă de 60 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, a decedat, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.

În ceea ce priveşte celelalte două cazuri confirmate cu virus gripal A – este vorba despre un bărbat de 43 de ani, din judeţul Vrancea, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinat antigripal, şi un altul de 56 de ani din judeţul Hunedoara – fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal.

Timișoara: Masuri speciale în transportul public

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) ia măsuri suplimentare, după declararea epidemiei de gripă. Astfel, angajații vor trece la dezinfectarea zilnică suplimentară a tuturor mijloacelor de transport în comun din municipiu, cu cloramină.

„În urma declarării epidemiei de gripă, de către Ministerul Sănătăţii, Societatea de Transport Public Timişoara ia măsuri speciale pentru combaterea virusului gripal, pe lângă intervenţiile zilnice pentru păstrarea curăţeniei şi a igienei. În acest sens, interioarele tuturor mijloacelor de transport în comun sunt dezinfectate cu cloramină. Mijloacele de transport în comun sunt igienizate în fiecare dimineaţă, înainte de a ieşi în traseu”, a declarat directorul executiv al STPT, Nicu Bitea.

Parcul STPT are 85 de autobuze, 50 de troleibuze, alte zeci de tramvaie şi minibuze, inclusiv pentru transportul şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

*