Percheziţii simultane în România, Italia şi Germania! 59 de români, reţinuţi, 7 dintre ei erau urmăriţi internaţional

Autorităţile judiciare au făcut percheziţii în România, Italia şi Germania, într-un dosar în care 59 de români sunt suspectaţi că ar fi profitat de localnicii dintr-un oraş din Italia, săvârşind înşelăciuni, furturi şi tâlhării.

În urma acţiunii, 7 urmăriţi internaţional au fost reţinuţi.

Poliţia Română şi DIICOT anunţă, vineri, că au fost făcute 8 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, fiind vizaţi membrii unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani.

Ordin European de Anchetă

„Activităţile au fost desfăşurate în baza unui Ordin European de Anchetă şi ca urmare a colaborării dintre D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, Serviciul Cooperare, Reprezentare şi Asistenţă Judiciară, cu autorităţile judiciare din Italia. Simultan, pe teritoriul Italiei, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare şi pe teritoriul Germaniei au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, urmate de audieri de persoane, privind activitatea aceluiaşi grup infracţional”, a transmis Poliţia Română.

CITEŞTE ŞI: ITALIA. O badantă româncă a fost bătută cu o curea de unul dintre bătrânii pe care îi îngrijea

Sursa citată a precizat că autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracţională desfăşurată de 59 de persoane de cetăţenie română, care, folosind acelaşi mod de operare, ar fi profitat de localnicii dintr-un oraş din Italia, săvârşind înşelăciuni, furturi şi tâlhării.

Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost transferaţi în România.

„La percheziţiile efectuate pe teritoriul României, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie. În cadrul acţiunilor, poliţiştii serviciilor de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au pus în aplicare 7 mandate de aducere, fiind depistaţi un bărbat, de 38 de ani şi şase femei, cu vârste cuprinse între 22 si 62 de ani, pe numele cărora, autorităţile din Italia au emis mandate europene de arestare”, a mai transmis Poliţia.

Europol a intervenit

Cele şapte persoane sunt cercetate în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni comise pe teritoriul Italiei, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire.

Cele 7 persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Curţii de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Schimbul de informaţii între autorităţile din statele participante, respectiv Italia, Germania, Regatul Ţărilor de Jos şi România, a fost asigurat de EUROPOL.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here