Percheziții la magazinul Unirea Shopping Center într-un dosar de delapidare

Percheziții la magazinul Unirea Shopping Center într-un dosar de delapidare

Polițiștii fac percheziții la magazinul Unirea Shopping Center într-un dosar de delapidare, vizat fiind Alexander Adamescu, care ar fi scos bani din societate ca să-i folosească în interes personal, respectiv ca să-şi plătească avocaţii care îl reprezintă în Marea Britanie.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că, luni, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti fac percheziţii la centrul comercial Unirea din Capitală şi la domiciliul unui director general.

Anchetatorii ridică documente şi date informatice într-un dosar penal în care sunt vizate infracţiuni de delapidare, legat de modul în care Alexander Adamescu a luat bani din societate ca să-i folosească în interes personal, respectiv ca să-şi plătească avocaţii care îl reprezintă în Marea Britanie, potrivit sursei citate.

Bogdan Antonescu, director general adjunct al Unirea Shopping Center, urmează să fie audiat în această cauză de către poliţişti.

 Surse judiciare au mai precizat că prejudiciul estimat în acest dosar este de un milion de euro.

Sesizarea în această cauză a fost făcută de Carmen Palade, fostă Adamescu. De altfel, pe 16 octombrie 2018, apărătorii lui Carmen Adamescu l-au acuzat, prin intermediul unui comunicat de presă, pe Alexander Adamescu că şi-ar fi plătit avocaţii, folosindu-se de poziţia sa de director al Unirea Shopping Center. „La pagina 11 din raportul ANAF se menţionează suma de 905.372 lei ce a fost achitată către „SC Michon de Reya” prin trei transferuri bancare efectuate în 14 noiembrie, 22 noiembrie şi 8 decembrie 2017, adică după înlocuirea Doamnei Carmen Adamescu cu Alexander Adamescu la conducerea USC (Unirea Shopping Center, n.r.)”, se arată în comunicat.

Carmen Adamescu este și ea acuzată de delapidare, după un denunț al fiului vitreg, fiind reţinută o perioadă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here