Percheziţii la samsarii de maşini: 3000 de autoturisme introduse ilegal în ţară! Prejudiciu de milioane de euro

sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

Procurorii și polițiștii fac percheziții la samsarii de mașini din Bucureşti şi din mai multe judeţe din țară.

Sunt indicii că 3.000 de autoturisme au fost aduse din Germania, Olanda și Belgia, fără ca statul român să încaseze taxele aferente pentru aceste tranzacții. Prejudiciul se ridică la șase milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Samsarii de mașini la mâna a doua aduse din străinătate, în vizorul polițiștilor! Unde au loc percheziții

Poliţiştii de la economic efectuează, marţi, 60 de percheziţii în Bucureşti şi 12 judeţe la persoane care ar fi achiziţionat aproximativ 3.000 de maşini second-hand, din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăţi comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

O gamă largă de infracţiuni

Potrivit Poliţiei Române, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 6 milioane de euro.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 60 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here