Percheziții la hoții de energie electrică din județul Dâmbovița

Foloseau energie electrică în mod ilegal. Acest lucru l-au constatat în localitatea Bălteni din comuna Conțești echipe de control formate din reprezentanți ai Jandarmeriei Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și reprezentanți ai Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord.

Au fost identificate peste 30 de branșamente ilegale. Angajații Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord au făcut lucrări de reparații la alte 21 de branșamente unde existau suspiciuni de sustragere de energie electrică.

 34 de branșamente ilegale dezafectate

“Astăzi, 19 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovita, însoțiți de jandarmi și specialiști S.D.E.E Muntenia Nord au derulat acțiuni prevenirea și combaterea sustrageri de energie electrică în localitatea Bălteni.

În urma verificărilor efectuate, la locuințele mai multor persoane, lucrătorii societății de furnizare a energiei electrice au dezafectat 34 de branșamente ilegale, efectuând totodată lucrări de reparații la alte 21 de branșamente, cu privire la care existau suspiciuni de sustragere de energie electrică.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Totodată, polițiștii au informat cetățenii din respectiva zonă că, potrivit legislației în vigoare intervențiile asupra echipamentelor de măsură a energiei electrice, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracțiune prevăzută și sancționată, ca atare de Codul Penal.

Cetățenii au fost sfătuiți să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane. Dar și să nu permită accesul acestora la instalațiile de energie electrică în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea identităților reale de energie electrică consumată”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here