Percheziții la Hotelul Rin al primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. Ce caută oamenii legii

Procurorii au descins miercuri dimineață, pentru percheziții, la Hotelul Rin din Capitală, deținut de frații Ionuț (acționar majoritar al clubului Dinamo) și Robert Negoiță (primarul Sectorului 3), anunță PRO TV.

Perchezițiile de la Hotelul Rin din zona Vitan Bârzești au loc în contextul în care Robert Negoiță este urmărit penal de procurorii DNA pentru evaziune fiscală.

„În perioada 2005-2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei“, anunţa Direcţia Naţională Anticorupţie la mijlocul lunii mai.

Procurorii explicau atunci că, pentru a evita plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiță „a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidențiate contabil și declarate fiscal de societățile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidențiate“.

Concret, deși scriptic apartamentele cu pricina au fost construite de persoana fizică Robert Negoiță, după finalizare acestea au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidențiale aparținând uneia din firmele la care acesta era acționar.

LĂSAȚI UN MESAJ