Miercuri dimineață, anchetatorii au descins din nou în cazul finanțării campaniei prezidențiale a lui Călin Georgescu, vizând atât sediile unor firme, cât și locuințele administratorilor acestora.
CITEŞTE ŞI: georgescu2
Potrivit unor surse, au loc patru percheziții domiciliare, la 2 persoane fizice dar și la sediile sociale ale unor firme.
Patru percheziții au loc la această oră, în județele Argeș și Vâlcea, în cazul Potra.
„Activitățile au loc într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, spălare a banilor, fals informatic și promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public”, transmite IGPR.
Finanțări pentru Călin Georgescu
Între timp, fostul candidat la prezidențiale a ieșit de la Judecătoria Sectorului 1, unde s-a judecat contestația sa privind controlul judiciar impus de procurorii Parchetului General. Magistrații au rămas în pronunțare, iar o decizie, potrivit declarațiilor lui Călin Georgescu, va fi făcută publică mâine.
În centrul investigației care vizează perchezițiile de astăzi se află două societăți comerciale care au pus la dispoziția lui Georgescu o flotă de autoturisme, inclusiv o limuzină de lux evaluată la aproximativ 150.000 de euro. Unul dintre apropiații săi, Horațiu Potra, ar fi achitat lunar, în numerar, suma de 17.000 de lei pentru această mașină.
Anchetatorii încearcă acum să identifice sursa finanțărilor și motivul pentru care aceste autoturisme au fost puse la dispoziția lui Georgescu, în contextul campaniei electorale și al activităților de după alegeri. Suspiciunile sunt amplificate de declarațiile anterioare ale lui Călin Georgescu, care a susținut că nu au existat costuri financiare în campania sa.
Pe parcursul zilei, sunt așteptate mai multe audieri-cheie, menite să clarifice cine a plătit și în ce scop au fost făcute aceste cheltuieli.
Cetățeanul TV