Pentru că a fost obscen în Parlament, deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat şase luni din PSD

Bacalbasa atacat de actori și figuranți

Deputatul Nicolae Bacalbaşa a declarat că din punct de vedere uman a răspuns unei provocări în timp ce era huiduit, dar din punct de vedere politic a fost un deznodământ neplăcut pentru el.

„Din punct de vedere uman, am răspuns la o provocare în timp ce eram huiduit. Una dintre persoane mă huiduia și lovea cu mai mare violență; am admonestat-o. Oricum, nu am avut niciun fel de atitudine imorală, asta din punct de vedere uman. Din punct de vedere politic, am avut slăbiciunea să răspund la o provocare a adversarilor și aici a fost o greșeală, o slăbiciune umana, care pentru un om politic nu este admisă, și ca atare am fost sancționat pentru că am călcat cumva linia trasată de partid în relația cu terți”, a declarat, pentru News.ro, Nicolae Bacalbasa.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a lansat marți, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului pe tema comisiei de ancheta a prezidențialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziției. El a spus despre o colegă parlamentar – căreia nu i-a rostit numele – că face fractură „daca mai dă cu labele”, afirmația sa fiind urmată de gesturi obscene.

În semn de protest față de declarația acestuia, parlamentarii USR au părăsit ședința de plen. „Colegul meu de la Vaslui – tot Vasluiul: violuri si discursuri bune in Parlament ofera Vasluiul! Eu sunt fractiunea care nu-si tine gura din Parlamentul roman. Eu unul nu o sa ma las speriat de amenintarile distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, imi scapa, ma scuzati, sunt batran”, a spus Bacalbașa de la tribuna.

Bacalbașa si-a continuat atacul, spunand despre o colega parlamentar careia nu i-a rostit numele ca va face fractura daca „mai da cu labele”, a aratat o serie de semne obscene.

„Da cu labele, vezi ca faci fractura, vezi domnisoara ca faci fractura si pe urma nu mai poti sa …votezi”, a spus deputatul PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbasa va reprezenta subiect de discuție în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național de miercuri, în condițiile în care nu este în regulă să existe astfel de ieșiri obscene în Parlament, unde parlamentarii „nu sunt pe persoană fizică”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here