Pentru a împiedica relaxările, se schimbă calculul ratei de infectare a cazurilor de COVID

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, lucrează la o nouă formulă de calcul a ratei de infectare a cazurilor de COVID, care să evalueze mai bine situaţia epidemiei, potrivit dr. Călin Alexandru, director în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţe (DSU).

Noua formulă va lua în calcul şi alţi parametri decât simpla incidenţă a cazurilor de SARS-CoV-2 la nivelul unui judeţ.

„Din punctul nostru de vedere, o raportare strict la incidenţă poate să ne conducă la concluzii greşite. Ieri (luni – n.r.) a avut loc o şedinţă a Comitetului tehnico-ştiinţific de pe lângă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar colegii de la Ministerul Sănătăţii ne-au informat că lucrează la un algoritm ceva mai complex.

Argumentul pe care l-aş aduce aici este că, în pofida unei incidenţe care este în scădere evidentă, noi avem un platou sau o foarte uşoară scădere a numărului de cazuri care sunt internate în spitale şi a numărului de cazuri de terapie intensivă, care reprezintă totuşi un argument sau un indicator mult mai important din punct de vedere medical al efectului pandemiei la nivelul populaţiei din România.

Deci, cu mare probabilitate, va exista o formulă care va lua în calcul şi alţi parametri decât strict simpla incidenţă a cazurilor la nivelul unui judeţ”, a declarat reprezentantul DSU.

Trebuie reamintit că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat împotriva redeschiderii restaurantelor, teatrelor și sălilor de cinema în București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here