Pensionare BOMBĂ în Justiție, cu mii de euro pe lună la nici 50 de ani, după condamnarea soțului!

Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, intenționează să se retragă din activitate și a depus cerere de eliberare de pensionare la doar 49 de ani.

Procuroarea Giorgiana Hosu a depus cerere de eliberare din funcție în vederea pensionării, la CSM, cu începere de la 1 iulie 2021. Aceasta intenționează să părăsească sistemul la mai puțin de un an după ce a demisionat de la conducerea DIICOT, în septembrie 2020.

Cererea de pensionare a Giorgianei Hosu urmează să fie luată în discuție în proxima ședință a Secției pentru procurori din CSM, săptămâna viitoare.

Plecarea Giorgianei Hosu din sistem vine la scurtă vreme după ce judecătorii Ionuț Matei și Florentina Dragomir, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, au decis să se pensioneze.
Mai puțin de un an la conducerea DIICOT

Numită la șefia DIICOT

Procurorul Giorgiana Hosu a fost numită la conducerea DIICOT în urmă cu mai bine de un an, la 20 februarie 2020. Ea și-a exercitat atribuțiile timp de șapte luni, până la 24 septembrie 2020, când a decis să se retragă.

Procuroarea a demisionat imediat ce soțul său, fostul polițist Dan Hosu, a primit o condamnare de trei ani la închisoare cu suspendare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.


Condamnarea fostului polițist Dan Hosu

Conform minutei instanței, magistrații au dispus în cazul lui Dan Hosu doi ani și șase luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatics. De asemenea, a fost condamnat la un an și șase luni pentru infracțiunea de instigare la folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

CITEȘTE ȘI: Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef DIICOT

Dan Hosu a fost achitat pentru acuzațiile de corupție, respectiv trafic de influență și dare de mită. Este vorba de faptele pentru care a fost trimis în judecată de secția I a Direcției Naționale Anticorupție.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here