Pensiile ar putea scădea! Avertismentul ministrului Fondurilor Europene

Marcel Boloș FOTO: gov.ro
Marcel Boloș FOTO: gov.ro

Semnal de alarmă de la guvern. Ministrul Investiţiilor atrage atenţia că ar putea să scadă pensiile, dacă se aplică măsurile pe care guvernul şi le-a asumat la Bruxelles privind reforrmarea pensiilor.

CITEŞTE ŞI: Budăi: Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 este o necesitate

E vorba despre veniturile viitorilor pensionari, care ar putea să scadă, spune ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

„Avem două jaloane pe ceea ce înseamnă pensiile şi sistemul de pensii.

Sunt anumite lucruri în jalon care, dacă se aplică, înseamnă pentru cei care intră în viitor în sistemul public de pensii o scădere semnificativă a veniturilor pe care le-ar obține de pe urma pensiilor”, a declarat ministrul Boloş.

Semnal de alarmă

Marcel Boloș trage un semnal de alarmă, în contextul în care a fost întrebat dacă planul național de redresare și reziliență ar trebui renegociat în materie de pensii și spunea că ar trebui renegociat.

Ar trebui renegociate jaloanele prevăzute în PNRR, spune Marcel Boloș, pentru că ar putea să aducă venituri mai mici pentru viitorii pensionari, pentru cei care vor intra în viitor în sistemul public de pensii.

Din cauza angajamentelor făcute de ţara noastră – o reformă a pensiilor, o nouă lege a pensiilor care să prevadă eliminarea anumitor facilități pentru pensionare anticipată, creșterea vârstei de pensionare şi un nou mod de calcul al pensiilor – viitorii pensionari ar putea să aibă veniturile reduse în mod semnificativ.

Marcel Boloş spunea că luna aceasta ar trebui să aibă loc discuții informale cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru că România își dorește și modificarea acelui prag de 9,4% plafon până la care trebuie să se încadreze țara noastră până în anul 2070 privind cheltuielile cu pensiile, plafon pe care social-democrații îl doresc modificat și despre care și liberalii spuneau că sunt de acord.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here