Pe ce vrea să cheltuie Primăria Capitalei 26 milioane de lei

noul an universitar

Primăria Capitalei nu știe ce să mai facă cu fondurile din buget. Așa se explică faptul că edilii au alocat numai puțin de 26 de milioane de lei pentru aniversarea Marii Uniri. Asta în condițiile în care toate arterele Capitalei sunt pline de gropi după iarna care a trecut. Cu acești bani ar fi putut fi reablitați zeci de kilometri de drumuri.

Primăria Capitalei a informat joi că, din totalul sumei de 30 milioane lei care a fost alocată pentru monumentele de for public în proiectul de buget din acest an, circa 26,15 milioane lei vor fi cheltuiți pentru realizarea unor proiecte propuse de Comisia pentru pregătirea aniversării Marii Uniri, condusă de acad. Răzvan Theodorescu.

Anunțul municipalității survine unor comentarii apărute în presă pe tema monumentelor care vor fi finanțate în acest an de către Primăria Capitalei.

Potrivit Primăriei București, banii de la bugetul local se vor distribui pentru Monumentul ‘Ferdinand I Întregitorul’ realizat de Florin Codre — 7 milioane lei (realizare) plus 50 mii lei (proiect tehnic amplasare), Monumentul ‘Marea Unire’, realizat de Ion Bolborea — 6,5 milioane lei (realizare) plus 50 mii lei (proiect tehnic de amplasare), Monumentul ‘I.C. Brătianu’ (reconstrucție) — 8 milioane lei (realizare) plus 50 mii lei (proiect tehnic de amplasare) și Monumentul ‘Însingurare’, dedicat mamelor și soțiilor eroilor căzuți în Războiul de Întregire, după conceptul artistic al sculptorului Ioan Mândrescu — 4,5 milioane lei (realizare).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here