Pe bulevardul Liviu Rebreanu, dalele de pe trotuarele modernizate au început să se crape

Liviu RebreanuNici nu au trecut doi ani de zile de când prima porţiune de pe bulevardul Liviu Rebreanu, cuprinsă între intersecţia cu bulevardul Nicolae Grigorescu şi Piaţa Râmnicu Sărat, a fost modernizată, că au şi început să apară problemele.

Dalele montate pe trotuare au început să se dezlipească şi să crape, aşa cum puteţi observa în imaginea alăturată, surprinsă în dreptul gurii de metrou Titan.

Lucrările pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri ai bulevardului Liviu Rebreanu au fost planificate încă din 2007. Atunci, Consiliul General al Capitalei aproba indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea arterei care străbate o zonă destul de aglomerată din cartierul Titan.

Potrivit estimărilor din 2007, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu costa 118.573.800 lei, adică 36.484.251 euro. Problema este că în 2007 rata de schimb notată în hotărârea Consiliului General era de 3,25 lei pentru un euro. Lucrările au început abia în 2011, iar în 2014 a fost finalizat un prim tronson, de 1,7 kilometri, situat între Camil Ressu și Nicolae Grigorescu, cu toate că întreaga investiție pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri de drum era eșalonată pe o perioadă de 18 luni.

În prezent, se lucrează la porţiunea cuprinsă între intersecţia cu bulevardul Nicolae Grigorescu şi cea cu bulevardul 1 Decembrie 1918, iar lucrările sunt preconizate să se încheie anul viitor. Lucrările pentru reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu au fost atribuite asocierii dintre Euro Construct și Paco.

CITEŞTE şi GALERIE FOTO Muncitorii au revenit în forţă pe şantierul bulevardului Liviu Rebreanu. Ce a făcut Băsescu într-un an şi Oprescu în şase

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here