Paula Corbu, prima șansă la fotoliul de primar al Municipiului Deva

Paula Corbu

Deva ar putea avea o super-primăriță. La 30 de ani, fiica fostului edil Mircia Muntean e favorită în sondaje. Ea devansează nume grele înscrise în cursa electorală.

Paula Corbu, fiica fostului primar al Devei și candidat la primăria municipiului, este favorită să devină noul primar al orașului. Potrivit ultimelor sondaje, ea este cotată cu 27% din intenția de vot, în timp ce candidatul PSD ar obține 16% din sufragii. Primarul în funcție și candidat al PNL, nu ar depăși 18 procente la alegerile locale din 27 septembrie.

Mircia Muntean predă ștafeta fiicei sale Paula Corbu

Cel mai renumit primar al Devei, Mircia Muntean, se bucură în continuare de un uriaș capital de imagine, chiar dacă a părăsit funcția în urmă cu câțiva ani. Acum, fostul edil este hotărât să pună în slujba comunității întreaga sa experiență acumulată în cele patru mandate, în care a schimbat fața orașului, transferându-i întreaga sa anvergură politică, precum și forța electorală fiicei sale, Paula Corbu.

Tânără, educată, familistă, Paula, care are și susținerea necondiționată a lui Mircia Muntean, a reușit să convingă devenii, în doar câteva săptămâni de campanie, că este cea mai potrivită să ocupe fotoliul de primar. Ea va candida din partea Partidului României Europene.

„M-am hotărat să candidez pentru a readuce admistrația aproape de deveni și de nevoile lor. A venit momentul în care politicienii trebuie să facă ceea ce își doresc devenii cu adevărat și nu ceea ce este în interesul partidelor. Devenii vor creșe, vor grădinite, vor un sistem sanitar bine pus la punct, vor locuri noi de muncă,pentru a le aduce  înapoi acasă copiii plecați în străinătate. Devenii vor o viată mai bună și o administrație care să le fie aproape în fiecare zi, nu doar în timpul campaniei electorale”, este declarația Paulei Corbu, care le dă speranță devenilor într-un viitor la bun.

Paula Corbu
Paula Corbu conduce în sondaje

După ce va ajunge primar, tânăra vrea să facă din Deva un oraș european:

„Europa este direcția în care România și implicit Deva trebuie să se îndrepte. Împreună cu echipa mea vom implementa un sistem de atragere a fondurilor europene foarte bine structurat și vom transformă Deva într-un oraș european. (…) Împreună vom face din Deva un loc mai bun, o comunitate din care fiecare devean, indiferent de varstă, să fie mândru că face parte”.

Candidatul PSD Ovidiu Moș nu reușește să convingă electoratul

Dacă punem la socoteală că Paula Corbu a luat Deva la picior zi de zi, alături de tatăl său, Mircia Muntean, atunci lucrurile încep să capete sens, transmite corespondentul nostru din Deva. Mai ales că, fostul edil i-a asigurat pe deveni că el însuși va fi în permanență un sfetnic de nădejde al fiicei sale, astfel încât viitorul primar să îmbine eficient forța de muncă, entuziasmul și dinamismul specifice tinereții cu experiența și înțelepciunea părintească.

De partea cealaltă a eșichierului politic, candidatul PSD, Ovidiu Moș, nu reușește să convingă electoratul cu proiectele sale, aflându-se mult sub scorul partidului, cu numai 16%, în timp ce Partidul Social Democrat ar obține 24 de procente din voturile pentru Consiliul Local.

Cotat cu a doua șansă de câștig, fostul primar Petru Mărginean cumulează 19% din intenția de vot, însă nu are un partid suficient de puternic care să-l sprijine în alegeri, micul PPU-SL cumulând numai 11% din încrederea devenilor.

În tabăra liberală, se pare că vizitele mai marilor guvernamentali în teritoriu nu au reușit să acopere scandalul iscat în jurul primarului în funcție, Florin Oancea, cu trădări și amenințări de o agresivitate ieșită din comun și despre care a aflat toată Deva. Fapt relevat și de cercetarea sociologică dată publicității, care cotează PNL cu 22% intenție de vot pentru Consiliul Local, în timp ce Florin Oancea ar obține numai 18% din sufragii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here