Paul Ștefănescu, PNL, despre Sectorul 1 al Capitalei: Risipă pe banii contribuabililor

banii contribuabililor
Paul Ștefănescu face parte din noul val al liberalilor

Noul val din PNL îl acuză pe primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache că risipește banii contribuabililor în interes propriu. Printre investițiile „nechibzuite” ale edilului s-ar număra o revistă de propagandă proprie, dar și instrumente de design grafic extrem de scumpe, a căror achiziție nu ar avea nicio justificare.

Vicepreședintele PNL Sector 1, Paul Ștefănescu, din noua gardă a liberalilor (membru PNL din 2014), a acordat ziarului „Cetățeanul” un scurt interviu.

Cetățeanul: Faceți parte din conducerea PNL a Sectorului 1, considerat cel mai bogat sector al Capitalei. Cum este admistrat acum acest sector?

Paul Ștefănescu, vicepreședinte PNL Sector 1: Referitor la Primăria Sectorului 1, dacă m-ați întrebat, prefer să-mi exprim foarte pe scurt părerea, lăsându-i pe colegii mei, doamna Violeta Alexandru, domnul Tănase Stamule și domnul Cătălin Deaconescu, înscriși în competiția internă (n.r. pentru desemnarea drept candidat din partea partidului la funcția de primar al Sectorului 1), să-și exprime pe larg punctele de vedere. Edilul Daniel Tudorache, în loc să facă investiții în cel mai bogat sector al Capitalei, a investit 2,7 milioane de euro din banii locuitorilor săi într-un revistă de propagandă proprie. O altă investiție, în opinia mea nechibzuită, a fost achiziționarea unor instrumente de design grafic în valoare de 72000 de lei care l-ar face invidios pe orice artist de design.

Cetățeanul: Alegerile europarlamentare bat la ușă, urmează alegerile prezidențiale, iar anul viitor cele locale. De ce trebuie ca alegătorii să voteze PNL?

Paul Ștefănescu, vicepreședinte PNL Sector 1: Să luăm ca un prim exemplu zona mediului de afaceri. PNL s-a opus în permanență reglementelor celor de la PSD, pentru a apăra mediul de afaceri de la supraimpozitarea part-time-ului, până la tentativa de introducere a impozitului pe cifra de afaceri. Codul fiscal a fost modificat în ultimii doi ani de peste 30 de ori. PNL a fost în permanență alături de firme, de bănci, de societăți de investiții, de societăți de asigurări, de societăți de energie, de societăți de comunicații, pentru care s-au introdus suprataxe care l-au afectat afacerile și care au contribuit defavorabile asupra fiecărui cetățean.

Cetățeanul: Educația și Sănătatea sunt domenii la fel de importante pentru orice societate. Cu ce contribuie PNL în aceste zone?

Paul Ștefănescu, vicepreședinte PNL Sector 1: În domeniul educației, Partidul Național Liberal propune generalizarea after-school -ului, relansarea învățământului tehnic și profesional, susținerea programelor de investiții în școli.

În domeniul sănătății, liberalii au o serie de inițiative, printre care susținerea medicinei preventive, a medicilor de familie, a sistemului privat de furnizarea de servicii medicale.

Cetățeanul: Ce alte inițiative importante pentru populație mai aveți?

Paul Ștefănescu, vicepreședinte PNL Sector 1: PNL a fost împotriva reintroducerii supraaccizei la combustibili. PNL a fost împotriva naționalizări pilonului doi de pensii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ