Patru proxeneți care utilizau metoda „Loverboy”, reținuți la Galați

sursa: Google
sursa: Google

O grupare de trafic internațional de persoane și proxenetism a fost destructurată de către ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) și procurorii DIICOT Galați

Aceștia au făcut percheziții la opt adrese domiciliare, ridicând mai mulți suspecți. Ei exploatau sexual mai multe tinere minore și majore, în țări din Europa occidentală. Suspecții au fost reținuți. Ei utilizau foloseau metoda „Loverboy”.

„La data de 09.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2013 – februarie 2021, inculpații au recrutat, prin metodaLoverboy”, tinere minore și majore pe care le-au cazat la locuinţele lor și în alte locații intermediare.

Ulterior, prin menţinere în eroare cu privire la sentimentele şi la statutul social, prin constrângere fizică și psihică și șantaj emoțional, prin îngrădirea libertăţii de mişcare şi comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în Spania, Irlanda, Belgia, Olanda, Germania, obţinând profituri importante din aceste activităţile. În cazul victimelor minore, inculpaţii le-au extras din mediul familial. În aşteptarea împlinirii vârstei de 18 ani, le-au cazat la locaţii intermediare.

Locaţiile reprezentau locuinţe deţinute cu forme legale sau fără forme legale, asigurându-se că tinerele nu i-au contact între ele şi că rup legătura cu familia de origine. Pe parcursul documentării activității infracționale, au fost identificate nouă victime minore şi majore de pe urma cărora inculpații au obţinut aproximativ 350.000 euro”, precizează DIICOT.

8 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi şi municipiului Brăila

La dată de 09.06.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Galaţi şi municipiului Brăila.Cu această ocazie au fost identificate şi ridicate înscrisuri sau documente de interes, telefoane mobile, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi suma de 2500 euro.

Astăzi inculpaţii vor fi dusi la Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Inspectorul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here