Patronul unei săli de păcănele, amendat cu 40.000 de lei deoarece a refuzat să închidă la ora 23:00

Un operator economic din judeţul Galaţi a fost amendat cu 40.000 de lei. Jandarmii au aplicat patru amenzi în aceeaşi noapte, patronul refuzând de fiecare dată să închidă.

„În noaptea de 6 spre 7 august, pe timpul desfășurării misiunilor de ordine publică și de verificare a respectării măsurilor de distanțare socială și a prevederilor legii privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, jandarmii aflați în patrulare pe raza orașului Târgu Bujor au identificat o sală de jocuri de noroc care funcționa după ora 23:00”, a anunțat Jandarmeria Galați.

Chiar dacă avea cunoștință despre prevederile legale, administratorul sălii de jocuri a refuzat să închidă unitatea comercială atunci când i-a fost recomandat acest lucru de către jandarmi.

„În urma verificărilor repetate efectuate în aceeași noapte de către oamenii legii s-a constatat că punctul de lucru a funcționat pe toată durata nopții, de fiecare dată administratorul refuzând să închidă sala de jocuri, atunci când jandarmii i-au pus în atenție acest lucru. Pentru nerespectarea legii, jandarmii au aplicat patru sancțiuni contravenționale a căror valoare totală se ridică la suma de 40.000 lei”, a mai precizat Inspectatorul de Jandarmi Galați.

Reamintim că Hotărârea nr.80 din 29.07.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați, emisă în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează la articolul 3: „se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00-06:00.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here