PatriotFest, competiția care pune stop exodului de creiere!

PatriotFest

PatriotFest, singurul concurs național de inovare în domeniul securității naționale, organizat de Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul Telecomunicații Speciale, Serviciul de Protecție și Pază, în parteneriat cu Asociaţia New Strategy Center, se apropie de final.

Pe 20 octombrie 2019 se încheie etapa înscrierii prototipurilor în competiția care a ajuns anul acesta la a treia ediție. Până la data de 31 octombrie 2019, participanții își vor prezenta proiectele, urmând ca gala de premiere a celor mai bune inovații să fie organizată pe 12 noiembrie 2019.

La competiţie participă reprezentanţi ai unor companii româneşti, dar şi inventatori români din ţară şi din străinătate, care îşi vor prezenta inovaţiile sub formă de prototipuri funcţionale din domenii precum „Agilitatea cunoaşterii“, „Optimizarea performanţei umane“, „Siguranţa pericolului“ sau „Creativitate pentru securitate“.

Primii concurenți înscriși în competiție, care a demarat în luna martie, au  putut beneficia de întâlniri directe cu experți din domeniul securității naționale pentru a primi recomandări cu privire la prototipurile lor.

„Cea mai importantă resursă a unei ţări este resursa umană. Iar resursa umană necesită securitate. Totodată competitivitatea securităţii naţionale este direct proporţională cu capacitatea de inovare a resursei umane. Pentru prima dată în România instituţii din domeniul securităţii naţionale lansează un concurs naţional de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securităţii naţionale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare româneşti“, menţionează organizatorii.

Premianții PatriotFest

După evaluarea prototipurilor demonstrate, vor fi selectate un număr de minim 5 finaliști per tematică. Toți finaliștii vor fi invitați la Gala PatriotFest, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniei.

Premiile vor fi acordate în bani și în premii conexe acordate de instituțiile din domeniul securității naționale, cum ar fi recunoașterea publică a câștigătorilor, stagii de practică sau vizite de informare în departamentele de cercetare ale instituțiilor menționate. Cuantumul premiilor în bani și numărul premiilor conexe vor fi anunțate la Gala PatriotFest și vor fi direct proporționale cu volumul sponsorizărilor atrase.

Instituțiile din domeniul securității naționale vor analiza posibilitatea de a integra intern prototipurile, în funcție de nevoile manifestate și de eficiența prototipului. În acest fel, câștigătorul va beneficia de drepturile de proprietate intelectuală și va putea contribui la întărirea securității României.

PatriotFest. Stop exodului de creiere!

În ultima vreme fenomenul migrației intelectualilor sau „exodul creierelor”, a atins cote alarmante în România. Potrivit unui raport al Națiunilor Unite, în 2017, 36.000 de studenți români au plecat la studii în străinătate, iar 14.500 de elevi de liceu se gândeau să procedeze la fel. Cifrele cresc de la an la an și, cu adevărat alarmant, e că prea puțini dintre aceștia decid să se reîntoarcă în țară.

Așadar, acest fenomen devine una dintre principalele probleme de siguranță națională ale României, iar PatriotFest își propune tocmai stoparea „exodului de creiere”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here