Partidul lui Ponta plătește și el obol Justiției

Partidul lui Ponta plătește și el obol Justiției
Foto: Digi24

Laurențiu Rebega, europarlamentar și vicepreședinte Pro România, a fost trimis de DNA în judecată. Partidul lui Ponta plătește și el obol Justiției.

Laurențiu Rebega este acuzat, conform Mediafax, că a primit 23.000 de lei mită pentru contracte fictive încheiate cu ocazia târgului Indagra organizat de Ministerul Agriculturii în anul 2014.

DNA l-a pus sub urmărire penală pe Rebega în 2015, acuzațiile aduse fiind ”folosirea influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial; instigare la spălare de bani; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la uz de fals”.

Concret, Laurențiu Rebega este acuzat – și acum judecat – pentru folosirea influenței pe care o avea ca vicepreședinte al PC la ceea vreme asupra unui funcționar din cadrul Ministerului Agriculturii în vederea admiterii și încheierii unor contracte fictive de prestări servicii către firma organizatoare a evenimentelor, contracte menite să mascheze mita primită.

LĂSAȚI UN MESAJ

*