Parlamentul a decis: Când se vor putea organiza alegerile locale. Cu cât se prelungesc mandatele actuale ale primarilor și consilierilor locali și județeni

FOTO: foturo/Pixabay.com
FOTO: foturo/Pixabay.com

Camera Deputaților a modificat miercuri, în calitate de for decizional, OUG privind alegerile locale. Astfel, alegerile locale pot avea loc în termen de 6 luni de la data expirării stării de alertă.

Data se stabilește cu cel puțin 75 de zile înaintea votării de către Parlament și nu de către Guvern așa cum prevede acum legea.

Ce prevede varianta adoptată de Camera Deputaților

1. Procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării alertă, potrivit .stiripesurse.

2. Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

Citește și: Stare alerta lege deputati document

3. Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență sau stării alertă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.