STB face parada tramvaielor de epocă de Ziua Națională a României. Pe ce trasee vor circula

Parada tramvaielor de epocă

Societatea de Transport Bucureşti (STB, fosta RATB) reînvie vremurile de altădată cu prilejul Zilei Naţionale a României, oferindu-le bucureştenilor parada tramvaielor de epocă.

Potrivit unui comunicat al STB dat publicității joi, vehiculele vor străbate centrul Capitalei, având printre călători personaje îmbrăcate în costume din vremurile respective.

„Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, trei tramvaie de epocă vor circula pe traseul Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moşilor, Piaţa Sfântul Gheorghe şi retur, în intervalul orar 11:00 – 13:00. Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie de epocă, modificate în cadrul Uzinei de Reparaţii a STB SA”, se spune în documentul citat.

Parada tramvaielor de epocă. Istoria vehiculelor

Din parada tramvaielor de epocă vor face parte un tramvai tip V056, fabricat în anul 1956, prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson. Tramvaiul are 13 locuri pe scaune, iar capacitatea totală este de 16 călători. A circulat în Bucureşti până în anul 1981.

Un alt tramvai din cadrul paradei, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea tot în cadrul Uzinei de Reparaţii a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). Tramvaiul are 20 de locuri pe scaune şi o capacitate totală de 156 călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002.

Cel de-al treilea tramvai va fi Rathgerber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul RATB în anul 1999. Tramvaiul are 40 de locuri de scaune şi o capacitate de 151 călători. A circulat în Bucureşti până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip restaurant, în cadrul Uzinei de Reparaţii a RATB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here