Panică la unitatea militară: Un plutonier şef şi-a ameninţat şefii cu moartea!

FOTO: Ministerul Apărării Naționale/Facebook
FOTO: Ministerul Apărării Naționale/Facebook

Un plutonier adjutant şef a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi pentru încălcarea consemnului și ultraj, după ce a părăsit un post de pază și și-a amenințat superiorii cu moartea.

CITEŞTE ŞI: Dîncu vrea armată profesionistă: „Vom ajunge la un surplus între 10.000 şi 15.000 de oameni pregătiţi care să fie rezerva noastră strategică”

Potrivit unui comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat militar având gradul de plutonier adjutant şef, ce activează în cadrul unei unităţi militare aparţinând MAI din zona Moldovei, care a fost cercetat sub control judiciar pentru încălcarea consemnului ultraj.

S-a dus pe o bancă

Procurorii arată că în 16 iulie 2022 militarul a părăsit un post de pază din incinta inspectoratului de jandarmi unde îşi exercita atribuţiile de serviciu și a mers pe o bancă situată la circa 50 de metri.

„În momentul în care a fost supus unui control din partea superiorilor ce a vizat această primă faptă, a ameninţat membrii comisiei de control afirmând că-i va omorî . Ulterior, a reiterat această ameninţare cu moartea prin împuşcare a membrilor comisiei faţă de un martor din lucrări care îşi desfăşură activitatea într-un alt post de pază al unităţii”, se arată în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here