Orban nu demisionează după tragedia de la Piatra Neamț: Nu, nu am niciun motiv

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a afirmat că nu are motive să demisioneze, după tragedia de la Secția ATI a Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. 11 oameni au murit în incendiul devastator, iar medicul de gardă se află în stare gravă și a fost transporat la un spital din Belgia.

“Nu, am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ este o chestiune care ţine de managementul unui spital şi de decizii care s-au luat legate de funcţionarea unei secţii de terapie intensivă care a fost mutată cu nici 24 de ore înainte de la etajul 3 la etajul 2. În urma acestei drame, noi am luat imediat decizii”, a declarat premierul Orban, potrivit News.ro

11 pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț. Medicul de gardă, care a suferit arsuri extinse, este în stare gravă și a fost transportat la un spital din Belgia.

Parchetul General a deschis o anchetă penală. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ a confirmat că secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost reconfigurată în ziua incendiului fără a fi solicitat aviz.

„Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.

Ipoteză șoc! Ce ar fi putut să declanșeze incendiul devastator de la Spitalul din Piatra Neamț

Cum vorbesc foștii pacienți despre medicul erou de la Piatra Neamț, care a sărit în foc pentru a-și salva pacienții

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here