Orban: Noul Guvern va fi votat

Dan Nica, Ludovic Orban anunta ca PNL va depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Dancila

Premierul desemnat, Ludovic Orban, susţine că este ”încrezător” că Guvernul va fi votat, pentru că, altfel, Viorica Dăncilă ar rămâne ”la putere”. Orban a declarat că întâlnirea cu reprezentanţii PMP a fost una pozitivă, fiind discutate teme importante care trebuie rezolvate de viitoarea guvernare şi o dorinţă de colaborare în continuare.

El a spus că PMP are disponibilitatea de a “participa cu specialişti la rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă România”, iar nivelul de implicare va fi stabilit la întâlnirile următoare. “Nu avem divergenţe majore, sunt convins că ne vom înţelege şi că parlamentarii PMP vor susţine Guvernul”, a mai spus Orban. La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, după întâlnirea cu Orban, că a găsit ”multă deschidere” faţă de subiectele care sunt de interes pentru formaţiunea pe care o conduce. Pe de altă parte, Orban a afirmat că sunt deja 15 parlamentari – independenţi, de la ALDE şi din grupul minorităţilor naţionale – care nu au votat moţiunea de cenzură, dar care au anunţat că vor susţine Guvernul. “Suntem într-un câştig evident, după părerea mea orice încercare disperată a PSD de a menţine cu forţa la Palatul Victoria şi la butoanele ministerelor disperaţi care nu mai au nicio legitimitate să exercite puterea în România va fi zădărnicită”, susţine el.

Miercuri seară, Orban a precizat că respectă decizia USR de a nu participa la guvernare, dar contează pe susţinerea formaţiunii în Parlament. “(…) sunt încrezător în faptul că vor contribui, partenerii noştri din opoziţie, la înlocuirea cât mai rapidă a muribundului Guvern Dăncilă, care în fiecare zi comite fapte din ce în ce mai grave, care după părerea mea reclamă atenţia DNA”, afirmă Orban.

 
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ