Orban a RĂBUFNIT după plafonarea preţului la lemn: Va avea ca efect apariţia pieţei negre!

Ludovic Orban, Facebook

Fostul premier Ludovic Orban consideră că plafonarea prețului lemnului de foc, decizie luată miercuri în ședința de Guvern, va avea ca efect o penurie de lemne și apariția unei piețe negre în care lemnul de foc se va vinde mai scump chiar decât se vindea până acum.

CITEŞTE ŞI: Orban a RĂBUFNIT: Cîmpeanu a demisionat „din iniţiativa altcuiva”!

„Guvernul plafonează prețul la lemnul de foc la 400 de lei metrul cub. Nimeni nu mai are voie să vândă lemnul de foc din momentul intrării în vigoare a ordonanței către consumatorii casnici și către celelalte categorii de consumatori stabilite prin actul normativ la un preț mai mare de 400 de lei. Nu se prevede niciun mecanism de compensare între prețul stabilit administrativ și prețul de pe piață. Cine a fost prevăzător și și-a făcut aprovizionarea cu lemne pentru sezonul rece până acum la prețul pieței nu beneficiază de OUG și rămâne pe post de fraier”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook.

Sub preţul pieţei

„Pe cei care nu și-au luat lemne până astăzi și care se așteaptă să cumpere lemnele de foc la prețul maxim stabilit de guvern îi previn că această măsură va crea o penurie de lemn de foc pe piață. Că vor găsi foarte greu lemn de foc la acest preț, care este sub prețul pieței, pentru că cei care comercializează acest produs vor ieși în pierdere dacă vând la prețul impus de guvern. Iar rezultatul va fi contrar a ceea ce promite guvernul. Se va dezvolta o piață neagră în care lemnul se va vinde la prețuri mai mari chiar decât prețurile la care s-a vândut lemnul până acum”, a adăugat acesta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here