Orașul din județul Suceava care intră în scenariu roșu de Covid. Se închid școlile, restaurantele, iar slujbele se țin doar în aer liber

FOTO: Anestiev/Pixabay.com
FOTO: Anestiev/Pixabay.com

Orașul Siret, din județul Suceava, a intrat în scenariul roșu al epidemiei. Acest lucru are loc după ce incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori a ajuns la peste 7.

Totul a plecat de la focarul apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret. Aici sunt înregistrate 38 de cazuri de îmbolnăvire, din care 34 în rândul pacienților și 4 în rândul angajaților.

Cazuri de îmbolnăviri și în comunitate

Deoarece o parte dintre angajați au mers în oraș și au intrat în contact cu alte persoane, au apărut îmbolnăviri și în comunitate.

În urma acestui lucru,  Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială ”Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, dintre care 700 la școala gimnazială și la grădiniță.

Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni. Situația va fi ulterior reevaluată și, în funcție de incidența la mia de locuitori se va lua o nouă decizie.

 Industria HoReCa se închide 

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a precizat că sistemul educațional nu este singurul afectat de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, potrivit g4media.ro.

”Începând de astăzi , joi, 17 septembrie, industria HoReCa se închide. Vor putea funcționa doar terasele. Dar pentru ceea ce înseamnă restaurante și cafenele la interior activitatea nu mai este permisă. Slujbele religioase vor fi permise, dar numai în exterior. Iar oamenii trebuie obligatoriu să poarte mască de protecție”, a declarat Adrian Popoiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here