Oprescu a cerut Administraţiei Străzilor şi Distrigaz să grăbească finalizarea lucrărilor în curs

Oprescu

oprescuPrimarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a cerut Administraţiei Străzilor şi Distrigaz să grăbească finalizarea lucrărilor din Capitală. Edilul șef vrea ca la începutul sezonului rece, în Capitală, să existe cât mai puţine şantiere în lucru.

Edilul le-a solicitat reprezentanţilor Administraţiei Străzilor, dar şi celor de la Distrigaz să accelereze finalizarea lucrărilor în curs, în urma unei ședințe cu directorii direcțiilor implicate în șantierele din oraș.

În cadrul şedinţei de vineri s-a stabilit că, pentru punerea în aplicare a Programului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului, vor fi pregătite 529 de utilaje de deszăpezire, peste 2.000 de operatori manuali şi peste 34.000 de tone de material antiderapant.

Totodată, RADET are obligaţia să verifice toate punctele termice pentru a preveni apariţia unor eventuale avarii care să afecteze furnizarea agentului termic către bucureşteni şi să aibă pregătite echipele care să monitorizeze şi să intervină în cazul în care este necesar.

Oprescu a cerut şi reprezentanţilor RATB să doteze mijloacele de transport în comun cu cauciucuri de iarnă şi să verifice utilajele de degajare a liniilor de tramvai.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială, adăposturile sociale pentru găzduirea oamenilor străzii în perioada iernii sunt pregătite, având o capacitate de cazare de 1.100 de locuri, dar şi pături, haine şi încălţăminte.

De asemenea, au fost pregătite unităţile mobile care vor oferi ceai şi mâncare caldă celor fără adăpost, atunci când vremea va fi deosebit de rece. Poliţia Locală trebuie să acţioneze pentru buna desfăşurare a traficului, dar şi pentru facilitarea intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

Cu toate că pe hârtie, Primăria Capitalei este pregătită, în realitate zeci de șantiere, cu termenele de execuție expirate su prelungite, vor prinde iarna și anul acesta. Este vorba de lucrările de pe Iancului și Pantelimon, de Camil Ressu, străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, lucrările de la Metrou pe Drumul Taberei, Pasajul Muncii, iar lista poate continua.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. delavrancea a comentat: e prima data cand aud de Daniel Constantin.Nu imi asmtneic sa-l fi vazut vreodata la televzor sau prin ziare.Nici macar la Antena 3 sau Jurnalul Nationalul.Oricum cu sondaje din astea unflate se imbata si Nastase prin 2004 pana a venit Basescu si l-a facut la alegeri. 0 0

  2. Am supravietrit cu astia, il astept pe Oprescu sa-mi faca autostrada peste Romania . Pana mea, o sa vina votul, si tot ca vitele vor merge oamenii acolo, sa dea cu stampila pe cine le-a promis mai mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here