Operațiune-fulger a unei echipe de salubrizare de la Sector 5. Zeci de metri cubi de gunoi au fost scoși dintr-un apartament

O echipă de la compania de salubrizare a Primăriei Sectorului 5 a eliberat un apartament de 38 de metri cubi de gunoaie. Potrivit primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, locatarii au fost nevoiți să suporte un miros pestilențial timp de doi ani.

„Se întâmplă, oameni buni, și d-astea… Nu criticați! Nimeni nu știe unde-l duce viața, soarta, boala. Doi ani de miros greu, pestilențial, au fost nevoiți să suporte locatarii unui bloc din familia noastră mare! Cu vreo doi ani în urmă, o bunică bolnavă a început să-și umple casa cu gunoaie găsite pe străzi…

A pus, sărmana, gunoaie peste gunoaie! Și… le-au invadat gândacii, viermii… Administrația blocului ne-a adus cazul la cunoștință!
Fiul bătrânei… ne-a permis să intrăm! Și… am intrat! Am strâns gunoi mult! 38 de metri cubi de gunoaie! Am curățit, am igienizat, am deratizat, apoi, locuința-ghenă! Se întâmplă, oameni buni… și D-astea! Nu este un caz unic!

Au mai fost, vor mai fi! Îmi place să cred, însă, că suntem o mare familie unită! Si împreună putem rezolva problemele care ne tulbură, care ne fură liniștea, care ne sufocă… Să fim o familie unită, oameni buni! Să facem imposibilul… posibil! Să fim sănătoși! , a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În ceea ce privește colectarea gunoiului în Sectorul 5, începând cu luna iunie, Primăria a început operațiunea operațiunea modulelor de colectare selectivă. În fiecare din cele 16 puncte de reciclare va exista un container pentru plastic și metalic, un container pentru hârtie și carton și un container pentru sticlă.

Tot în ceea ce privește salubrizarea, mai trebuie precizat că Primăria Sectorului 5 a anunțat în luna martie că ridicarea deșeurilor voluminoase se va face în ultima sâmbătă a fiecărei luni. Ca să scape de deșeurile voluminoase, locuitorii trebuie să facă o programare și să ducă obiectele la punctul de colecrate a gunoiului de la bloc sau în fața porții.

Deșeurile vor fi ridicate în intervalul orar 8:00 – 14:00 de angajații companiei de salubrizare.

„Pentru a nu ne mai confrunta cu problema deșeurilor precum mobile, saltele sau alte obiecte mari pe care le găsim aruncate la colt de stradă, vom acționa în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni pentru a le colecta. Vrem să venim în sprijinul cetățenilor și să colectăm în mod gratuit aceste deșeuri, însă îi rog să respecte programul stabilit și să facă solicitări în prealabil. Împreună putem face un sector mai curat”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here