One Floreasca City a câștigat procesul cu „Miliția Spirituală”

Nicușor Dan, One Floreasca City
One Floreasca City

Proiectul imobiliar One Floreasca City, de pe amplasamentul vechii fabrici Automatica, nu trebuie suspendat, au decis judecătorii.

Tribunalul București a respins, joi, cererea de suspendare a Autorizației de Construire și a Certificatului de Urbanism, în baza cărora dezvoltatorul One Mircea Eliade Properties începuse desfășurarea lucrărilor la acest proiect, din Calea Floreasca nr. 159 – 165.

În dosarul 6471/3/2018, aflat pe rolul Secției a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului București, Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociația Pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Național și Cultural solicitaseră instanței suspendarea efectelor autorizației construire și certificatului de urbanism.

Tribunalul București a respins în totalitate cererea de chemare în judecată, ceea ce echivalează cu faptul că pentru actele atacate nu a fost reținut nici măcar un singur motiv de nelegalitate care să se subscrie noțiunii de ”caz bine justificat”. Această soluție de respingere reprezintă o nouă confirmare a faptului că suspendarea inițială a efectelor Autorizației de Construire (dispusă la începutul lunii martie) este nelegală și urmează să fie, cel mai probabil, răsturnată în faza recursului. În plus, respingerea acestei cereri de suspendare arată că instanța nu a reținut nici existența vreunei ”pagube iminente”, așa cum, cu rea credință, au susținut reclamanta și intervenienta”, au subliniat reprezentanții dezvoltatorului imobiliar.

Potrivit acrestora, proiectul One Floreasca City nu numai că nu produce nicio pagubă iminentă, dar generează reale avantaje pentru comunitatea zonei Floreasca, contribuind activ la descongestionarea traficului, la reamenajarea parcurilor din zonă și la igienizarea și transformarea unei vechi platforme industriale, lăsată în paragină de peste 20 de ani, într-un proiect imobiliar curat și modern, construit la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, care include și peste 18.000 mp de spații verzi, alei pietonale și spații de relaxare, toate deschise accesului public.

Dezvoltatorul asigură că, în realitate, comunitatea locală nu este mobilizată împotriva acestui proiect, așa cum afirmaseră la proces asociațiile reclamante.

Acest aspect este confirmat inclusiv prin faptul că toate celelalte reclamante, inclusiv asociațiile de proprietari care inițiaseră acest litigiu alături de Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală, au formulat cereri de renunțare la judecată. Mai mult, atunci când a formulat cererea de renunțare la judecată, Asociația de Proprietari Bloc 108 a specificat în mod expres faptul că, la momentul introducerii acțiunii, fusese indusă în eroare”, a mai precizat dezvoltatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ