Oferta de guvernare a lui Dacian Cioloș

Aeroportul Otopeni, Oferta de guvernare, candidatul PLUS la Primăria Capitalei Cioloș, părăsit a doua oară într-o săptămână

Oferta de guvernare a lui Dacian Cioloș prevede printre altele desființarea Secției Speciale, abrogarea OUG 114, o reformă constituțională, reducerea numărului de parlamentari și modificarea modului de desemnare a judecătorilor CCR.

În documentul realizat de Comisia Națională de Politici și Programe din PLUS este menționat că măsurile sunt „punctul de plecare în pregătirea unei guvernări participative pentru perioada 2021 – 2024”, potrivit Digi24.ro.

Conform documentului, PLUS dorește să construiască o guvernare participativă: întreaga societate trebuie să se coaguleze în jurul unor reforme de reașezare a statului pe fundamente solide, cu idei și viziune din partea cetățenilor, prin consultări ample și dezbateri publice.

Oferta de guvernare a lui Dacian Cioloș

reforma constituțională prevede două modalități noi de dizolvare a Parlamentului: 1) în cazul în care Parlamentul aprobă referendumul de demitere a președintului, iar la votul cetățenilor, referendumul este respins; 2) în situația adoptării unei moțiuni de cenzură și ca urmare a consultării liderilor grupurilor parlamentare.

reducerea numărului de parlamentari, modificarea modului de desemnare a arbitrilor – CCR și Avocatul Poporului, vot uninominal în două tururi pentru primari și președinți de Consiliu Județean și creșterea numărului de deputați și senatori pentru Diaspora.

reforma administrației: un guvern mai suplu, auditarea externă a tuturor agențiilor guvernamentale și a structurilor din subordinea și coordonarea administrației publice centrale, demararea urgentă a proceselor de transparentizare, de simplificare și debirocratizare și de digitalizare a serviciilor publice.

reforma Justiției: revenirea de urgență asupra modificărilor votate de majoritatea PSD-ALDE cu privire la Codul Penal, Codul de Procedură Penală și Legile Justiției, incluzând desființarea secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și reforma modului de desemnare a conducerilor Parchetului General, DNA și DIICOT, în mod absolut independent de factorul politic.

Abrogarea imediată a OUG 114/2018 și adoptarea de urgență a unui nou act normativ pentru asigurarea predictibilității pentru atragerea de investiții și dezvoltarea sectorului energetic prin continuarea liberalizării prețurilor, cu protecția adecvată a consumatorilor casnici vulnerabili.

-Politica Fiscal-Bugetară: Adoptarea de politici fiscale care să conducă la îmbunătățirea semnificativă a colectării impozitelor, în special reducerea gap-ului de TVA, prin: modernizarea legislației, administrare eficace; instituirea unui control strict al cheltuielilor bugetare; reforma ANAF; valorificarea superioară a activelor statului; maximizarea impactului fondurilor europene.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here