Oamenii legii în alarmă, aproape 100 de reclamații privind încălcarea legii electorale

Fraudă cu urna mobilă, în Dolj. Polițiștii au dechis dosar penal.

96 de sesizări privind posibile fapte care au legătură cu procesul de votare, au fost primite de autorități  până duminică la prânz. Dintre care un sfert nu s-au confirmat.

A anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

Până la acest moment nu au fost înregistrate evenimente deosebite de ordine publică, a precizat Monica Dajbog.

S-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei și 4 avertismente scrise.

Au fost constatate 16 fapte contravenționale S-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei și 4 avertismente scrise.

S-au primit sesizări pentru 9 infracțiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane, potrivit stiripesurse.ro

Sesizări au fost pentru continuarea propagandei electorale, turism electoral, vot multiplu.

Cele mai multe sesizări au fost pentru continuarea propagandei electorale

Cele mai multe sesizări au fost pentru continuarea propagandei electorale, turism electoral, vot multiplu, fotografierea . Dar si pentru sau filmarea buletinelor de vot în timpul exercitării dreptului la vot, sfătuirea alegătorilor la secțiile de votare.

În sectorul 5 din București polițiștii au fosst sesizați că într-o secție se distribuiau mai multe buletine de vot către anumiți votanți, dar  nu s-au confirmat.

Sancțiuni contravenționale pentru comercializarea de băuturi alcoolice.

În Ilfov au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru comercializarea de băuturi alcoolice.

În Dâmbovița polițiștii aui fost sesizați despre existența unei camere de supraveghere video într-o secție de votare. Se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de violare a confidențialității votului.

În județul Timiș, reprezentantul unui partid politic a sesizat prin 112 faptul că a primit două buletine de vot pentru funcția de primar. Dintre care unul avea deja aplicată ștampila pe un anumit partid politic. Se efectuează verificări.

La o secție de votare din localitatea dâmbovițeană Hulubești, s-a sesizat faptul că un candidat la funcția de primar influențează alegătorii. Se fac verificări.

În Caraș-Severin, polițiștii fac cercetări pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe. Acest lucru după ce în fața unei secții de votare a izbucnit un conflict spontan între două persoane.

În același județ, a fost primită o sesizare referitoare la faptul că la două secții de votare votanții intră în cabina de vot cu însoțitor. Au fost identificate mai multe persoane din localitatea respectivă care ar fi însoțit alegători în cabina de vot cu permisiunea președintelui secției de votare. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Proces electoral suspendat pentru o oră

La o secție de votare din Costinești, procesul electoral a fost suspendat pentru o oră după ce un votant a descoperit o greșeală de tipărire pe buletinele de vot. Procesul de votare a fost ulterior reluat.

Polițiștii din Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că la o secție de votare unul dintre votanți ar fi distrus mai multe buletine de vot. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus. După ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea Votat, ar fi constatat acest lucru.M oment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

În localitatea Cungrea din județul Olt, un bărbat a votat cu actul de identitate al concubinei. Acest lucru fără ca membrii secției de votare să observe. După circa 20 de minute a revenit cu propriul act de identitate. Se fac verificări.

Efectivele MAI organizează filtre rutiere în toată țara.

La Sighet, Maramureș, structurile de specialitate ale MAI efectuează verificări după ce în presă au apărut informații privind cumpărarea de voturi.

Au fost înregistrate mai multe sesizări de așa-zis turism electoral, toate fiind verificate.Efectivele MAI organizează filtre rutiere în toată țară.

Un caz medical a fost înregistrat la o secție de votare din Bistrița-Năsăud. Un bărbat a leșinat și în cădere a suferit un traumatism cranian. În acest caz a intervenit echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD.

In Prahova procesul de votare s-a întrerupt din cauza unor probleme privind alimentarea cu curent electric.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.