Oamenii legii anchetează amenințările cu moartea la adresa actriței Maia Morgenstern. Liderul AUR neagă implicarea partidului în acest caz

Maia Morgenstern, sursa: Facebook

Direcția de Investigații Criminale a demarat urmărirea penală în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern printr-un mesaj trimis pe e-mail. Măsura a fost luată după ce aceasta a depus plângere penală la poliție.

Textul scrisorii de amenințare trimise pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat a fost publicat de actriță pe Facebook. Mesajul este semnat „din partea partidului AUR”, formațiune care afirmă că nu este implicată. După analizarea mesajului primit de actriță, anchetatorii au ajuns constatat că adresa de IP a autorului nu este cea reală.


Polițiștii au cercetat dacă adresa de e-mail folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web. Nu a fost descoperită nicio astfel de legătură. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Ce conține mesajul de amenințare la adresa actriței

„Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”, este mesajul scurt postat pe Facebook de actrița Maia Morgenstern. Ea a publicat textul unei scrisori care conține amenințări cu moartea și jigniri greu de reprodus. Acesta a fost trimis pe adresele de e-mail ale Teatrului Evreiesc de Stat, de pe adresa „Andrei Illarie”.

George Simion, liderul AUR, afirmă că formațiunea nu este implicată

Scrisoarea este semnată „din partea partidului AUR”. Autorii mesajului amenință să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat. Inclusiv pe  toţi actorii de acolo.

 George Simion , liderul formațiunii, neagă implicarea,  afirmând că este „o intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită”.


Săptămâna trecută, actrița Maia Morgenstein a relatat că la o ședință a directorilor de teatre unul dintre aceștia i s-a adresat cu un apelativ antisemit. Morgenstern scria, pe Facebook, că cel care a folosit cuvântul i-a replicat relaxat, să nu se supere. Acest lucru pentru că l-a rostit ”în glumă”. ”Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită”, spunea Maia Morgenstern, directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, potrivit.hotnews.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.