Președintele PNL, Ludovic Orban, critică intenţia de politizare a Consiliului Concurenţei

Orban gargară electorală
Orban ar putea pierde alegerile pentru președinția PN în fața lui BușoiL, precum le-a pierdut Ponta cu Iohannis

Liderul PNL Ludovic Orban consideră că politizarea Consiliul Concurenţei poate afecta grav România şi poate avea consecinţe grave pentru economia libere de piaţă, declarând miercuri, în Parlament, că PSD doreşte, prin această măsură, să îşi numească „politrucii” în funcţii de conducere.

„Apropo de economia care refuză să se înscrie în PSD. În declaraţii anterioare am prezentat planul PSD-ului de a încăleca România şi de a subordona politic toate instituţiile statului. După toate instituţiile încălecate, se pregăteşte Consiliul Concurenţei. Iată că PSD urmăreşte să politizeze Consiliul Concurenţei şi doreşte ca această conducere să fie numită de Parlament şi să îşi poată numi politrucii, gen preşedintele Curţii de Conturi şi ceilalţi indivizi pe care i-au cocoţat în fruntea instituţiilor statului”, a declarat Ludovic Orban, conform News.ro.

Liderul PNL a spus că membrii Coaliţiei nu ar trebui să „se joace cu focul”, pentru că numirea de către Parlament a conducerii Consiliului Concurenţei poate avea efecte negative asupra României şi asupra economiei de piaţă.
„Tragem un semnal de alarmă, să nu se joace cu focul! Consiliul Concurenţei este practic organismul care asigură funcţionarea economiei libere de piaţă, a economiei concurenţiale. Este un organism care funcţionează în baza unor reglementări care sunt valabile la nivel european, care trebuie să respecte condiţii clare şi precise care sunt impuse de la nivel european. Politizarea Consiliului Concurenţei poate să afecteze grav România şi poate să genereze consecinţe catastrofale pentru bunul mers al economiei libere de piaţă din România”, a subliniat Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here