O tânără din Italia a cântat despre „drama românilor din diaspora”, la Românii au talent

FOTO; Știrile Pro TV
FOTO; Știrile Pro TV

Andreea Boanță, o tânără de 20 de ani, originară din Bacău, care acum trăiește în Italia, a stârnit emoții la emisiunea „Românii au talent”, dar și pe rețelele sociale. „Sunt aici în semn de respect pentru cei plecați în străinătate, pentru că am văzut ce înseamnă să fii tratat urât doar pentru că ești români”, a declarat Andreea Boanță, la intrarea ei pe scena emisiunii Românii au talent.

A plecat în Italia la 16 ani, împreună cu fratele ei, la părinții care lucrau deja acolo de ceva vreme. „Noi am crescut cu bunica, părinții a trebuit să plece, pur și simplu nu mai aveau bani să ne întrețină.

A plecat mai întâi tata, iar după un an și mama, care n-ea spus: nu vă faceți griji, mă întorc peste o lună. Dar nu s-a mai întors. E greu să crești fără părinți, chiar dacă bunica ne-a oferit tot ce aveam nevoie și ne-a dat o educație bună. Lipsa părinților se simte”, a mai spus tânăra.

Aceasta a mai povestit că s-a integrat destul de greu în Italia. Am văzut cum sunt văzuți românii și cum sunt tratați. Cu toate că eu nu greșeam cu nimic în fața străinilor, își schimbau privirea când le spuneam că sunt româncă. Mă simțeam izolată, mă simțeam singură, mă simțeam denigrată. Nu, tu ești română. Tu ești nimic!”, a mai spus Andreea.

Iată melodia emoționantă a Andreei, pentru Diaspora:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here