O stână a fost desființată în Sectorul 5, iar locul igienizat de societatea de salubrizare

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

O stână din Sectorul 5 al Capitalei a fost dezafectată. Ciobanul și-a mutat oile în urma unei somații pe care trimis-o Primăria Sectorului 5. Potrivit reprezentanților primăriei, a fost trimisă o somație pentru relocarea animalelor în termen de zece zile. Acestea erau într-un țarc, pe domeniul public, pe strada Teiuș.

Stâna a fost relocată în afara Bucureștiului. Societatea de salubrizare a Primăriei Sectorului 5 a intervenit în zona respctivă, a dărâmat țarcul, iar apoi a igienizat zona. Terenul urmează să fie redat în folosință cetățenilor care locuiesc în zonă.

„Iată că se poate! Fără scandal, sau amenzi și cu bună înțelegere, urmașul lui Bucur de pe strada Teiuș a mutat-o pe Bisisica în afara Bucureștiului. Este cel mai potrivit loc pentru creșterea animalelor… nu în interiorul orașului și nici printre case și blocuri.

Acum, terenul poate primi o destinație publică și poate fi redat cetățenilor, care nu vor mai fi nevoiți să îndure tot felul de mirosuri în propriile locuințe. Mă bucur că se poate și cu vorba bună. Nu suntem aici să dăm amenzi, sau să speriem oamenii, ci vrem să punem lucrurile în ordine și să aducem civilizația în Sectorul 5”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Tot în Sectorul 5 al Capitalei, săptămâna trecută, au fost inaugurate două parcuri. Parcul Humulești are acum 216 de platani și tei plantați. De asemenea, au fost făcute 4 terenuri de sport, dintre care unul cu aparate de fitness, unul de baschet, unul de fotbal și unul de tenis de picior. Lucrările au vizat și îmbunătățiri la mobilierul urban și reparații ale locurile de joacă existente. Toate spațiile verzi ale parcului au fost reamenajate.

Lângă parc, unde se afla un teren lăsat în paragină, cu vegetație necontrolată și multe deșeuri, a fost făcută curățenie și s-au amenajat 51 de locuri de parcare. De asemenea, în zonă s-a montat iluminat stradal.

De asemenea, a fost inaugurat și Parcul Arbănași. În urmă cu o lună, edilul i-a întrebat pe locuitorii din zonă dacă ar bine ca un teren de aproximativ 4.500 de metri, dintre blocuri, să se transforme într-un parc.

Până atunci, terenul era lăsat în paragină, neîngrijit și plin de vegetație necontrolată. Mai mult, erau mulți care aruncau deșeuri la întâmplare, iar unii au ridicat construcții abuzive.

După consultări cu cetățenii s-a stabilit că ar fi bine să se facă un parc și să se amenajeze locuri de parcare. După 30 de zile, lucrările au fost finalizate, iar acum, cei din zonă, atât copiii, cât și adulții, au la dispoziție un parc modenr și o parcare.

Parcul dispune în prezent de un loc de joacă pentru copii, un spațiu cu aparate de fitness, un teren de fotbal/baschet, precum și de un spațiu de relaxare în care s-a amplasat mobilier stradal, s-au plantat mai mulți copaci și s-a montat o fântână arteziană. De asemenea în zonă s-au amenajat nu mai puțin de 43 de locuri noi de parcare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.