O roată panoramică gigantică va fi montată pe malul Dunării, la Galați

O roată panoramică spectaculoasă va fi montată într-un parc situat pe malul Dunării. Este vorba de parcul de la Turnul de Televiziune, din Galați. Roata va avea 36 de metri înălțime și va fi un nou punct de atracție.

Potrivit reprezentanților Primăriei Galați, a fost deja atribuit contractul pentru modernizarea Parcului de la Turnul de Televiziune, unde va fi amenajată roată panoramică gigantică, dar și un luciu de apă cu pasarelă pietonală.

Astfel, prin proiect s-a prevăzut „reconfigurarea în totalitate a aleilor pietonale; reamenajarea spațiilor verzi, cu sistem automatizat de irigații; reabilitarea împrejmuirii; modernizarea locurilor de joacă pentru copii, pe categorii de vârstă; amenajarea de locuri de odihnă, recreere și socializare; înlocuirea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, rastele bicicliști, cișmele, mese șah/table etc.); instalarea de echipamente specifice pentru terenul multisport, echipamente fitness și pentru locurile de joacă; amenajare pistă pentru bicicliști”.

De asemenea, se va realiza un luciu de apă cu pasarelă pietonală; amenajare fântână arteziană cu jeturi de apă la nivelul pavimentului; realizare rețea de apă și canalizare; modernizarea sistemului de iluminat pentru asigurarea iluminatului exterior, ambiental și arhitectural; montarea unui sistem de supraveghere video; amenajarea unui teren pentru sport si fitness; montarea unei roți panoramice cu o înălțime de 36 de metri.

Termenul prevăzut pentru proiectare este de trei luni de la data încheierii contractului, iar termenul pentru execuția a lucrărilor este de 12 luni de la data predării amplasamentului. Valoarea contractului este de 12.837.400 lei fără TVA.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here