O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge luni în țară

A șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze va veni mâine, 1 februarie, în România. Ea constă în 163.800 doze, care vor fi transportate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță. Ele sunt în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, potrivit digi24.ro.

Cum vor fi distribuite dozele

Vaccinarea continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 163.800 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

  • Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze. Dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, dar și în tranșele anterioare. Acest lucru se va face pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie

Următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie. La acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare. Sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează. Ea permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică. El este în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here