O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech sosește luni în țară

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, alcătuită din 224.640 doze, ajunge luni în țară.

Vaccinurile vor fi furnizate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare. Acest lucru inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță. Este vorba de containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, potrivit stiripesurse.ro.

Dozele vor fi distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze. Dar și Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze

Urmatoarea tranșă de vaccin ar urmă să fie adusă pe 15 martie

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare. Acest lucru se va face pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urmă să fie adusă în România luni, 15 martie. La acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here