O nouă inspecție pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila

Secretarul de stat, Irinel Scrioșteanu, a făcut o nou inspecție pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila.  A fost vericat și stadiul drumurilor de legătură.

„Am convocat în șantier factorii responsabili de această lucrare pentru a vedea ce lucrări mai sunt de executat și care sunt măsurile ce trebuie luate, în așa fel încât desfășurarea acestora să fie într-un ritm care să permită darea în trafic a acestui obiectiv, inclusiv cu drumurile de legătură, cât mai repede și în condiții optime. Am văzut din partea antreprenorilor începutul unui nou tip de abordare, una pozitivă, care mă face să cred că ritmul lucrărilor va fi accelerat și predictibil”, a transmis Irinel Scrioșteanu, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, până acum, s-au așternut 32.000/80.000 tone asfalt aferente primei etape a drumurilor de legătură + pod și continuă asfaltarea pe acestea, pe ambele maluri.  

În zona podului suspendat: se realizează armarea, cofrarea și turnarea ultimelor două porțiuni din placa de suprabetonare a structurilor blocului de ancoraj Jijila; se montează elemente ale sistemului de dezumidificare aferent cablului principal; se realizează aplicarea primului strat (primer) aferent hidroizolației; se execută, săpătura, armarea, cofrarea și betonarea grinzilor de bază aferente Turnurilor Jijila și Brăila, acestea fiind ultimele elemente de structură ale pilonilor.

Stadiul drumurilor de legătură-zona malului Brăila

-Km 4+500 (giratoriu 3) și km 1+200 (giratoriu 2):se montează bordurile și pavelele;

-Km 4+500 (viaduct): se montează dalele de racordare;

-Pod km 2+222: se cofrează și betonează grinda de parapet;

-Km 2+800 Centru de Întreținere și Coordonare: se lucrează la compartimentările atelierului mecanic și a clădirilor anexe și se așterne stratul de formă în zona parcării;

-Pod km 1+759: se efectueaza lucrări de armare, cofrare și betonare a plăcii de suprabetonare;

-Km 1+200 – 4+500: se montează parapetele în zona podurilor;

-Km 2+450 – 2+409 și km 1+700 – 1+390: se așterne stratul superior de fundație (piatră spartă);

-Se execută lucrări de realizare a rigolelor de acostament necesare drumului principal;

-Se execută lucrări de profilare taluz în zona bretelelor 1, 2, 3 și 4 și în zona drumului principal.

Zona malului Jijila

-Giratoriu 4: se montează bordurile și pavelele;

 -Km 7+300 (stația de taxare): se execută lucrări aferente structurii și la canalizării pluviale, precum și așternerea straturilor de asfalt în zona acesteia;

-Podeț casetat km 7+810, pod km 9+469 și pod km 11+779: se armează, cofrează și betonează elevațiile;

-Km 0+000 – 2+000: se așterne primul strat de asfalt AB 31,5;

-Pod km 3+320: se betonează trotuarele și grinzile de parapet;

-Km 0+000 – 4+365 DL (drum de legătură): se montează parapetele în zona podurilor;

-Drum principal și drum de legătură: se lucrează la montarea casiurilor necesare scurgerii apelor pluviale și la profilarea taluzilor.

„În funcție de evoluția lucrărilor din Februarie-Martie, care depind de mobilizarea antreprenorilor, dar și de condițiile meteorologice, vom comunica în ce luna din acest an vom da în trafic acest obiectiv”, a adăugat Scrioșteanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here